Sint Maarten Parade

De Stichting Zorg en Participatie organiseerde voor kinderen deelname aan de Sint Maarten Parade Utrecht, op 9 november 2019.

Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht. Het vieren van de Sint Maarten parade is voor kinderen in een rolstoel of een mentale beperking niet vanzelfsprekend. Vanuit de gedachten samen delen, samen vieren, samen op reis, wil stichting ZeP alle kinderen mee laten doen aan deze mooie optocht.
ZeP organiseerde samen met Sharing Arts Society een workshop Lampion maken, een muziekworkshop en deelname aan de Sint Maarten Parade. Samen genieten van muziek en licht van de lampionnen wie wil daar nu niet aan meedoen?

De kinderen en hun familie keken op een mooie gereserveerde plek naar de parade en maakten samen muziek. Verlicht door een sculptuur en de lampionnen die in een workshop gemaakt waren.

Programma:

Lampion maken 5 oktober, 10.00-12.00 uur, De Hoogstraat, Utrecht, Workshop Muziek 2 november, 10.00-12.00, De Hoogstraat, Utrecht
Start parade 9 november 18.30 uur, nabij Mariaplaats Utrecht.

In 2016 liep Stichting ZeP samen met de Dr. Bosschool mee. In de filmimpressie hoor en zie je ons vanaf 28 seconden vanaf het begin. Ook in 2017 liepen kinderen met ZeP de Sint Maartenparade. In  2018 stonden we bij de Geertekerk om de tocht te bekijken én mee te zingen.

Media
  • stmaarten_klein
  • stmaarten2
  • stmaartenlogo