Sint Maarten Parade

De Stichting Zorg en Participatie organiseert voor kinderen deelname aan de Sint Maarten Parade Utrecht, op 9 november 2019.

Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht. Vanuit de gedachten samen delen, samen vieren, samen op reis, wil stichting ZeP kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is Sint Maarten te vieren, mee laten doen aan deze mooie optocht. ZeP organiseert samen met Sharing Arts Society een workshop Lampion maken, een muziekworkshop en deelname aan de Sint Maarten Parade. Samen genieten van muziek en licht van de lampionnen wie wil daar nu niet aan meedoen?

De Parade is op 9 november om 18.30 uur op een locatie in de omgeving van de Mariaplaats in Utrecht. De kinderen en hun familie zijn van harte uitgenodigd om op een mooie gereserveerde plek naar de parade te kijken. We maken muziek en zijn verlicht door een sculptuur en de lampionnen die in een workshop gemaakt zijn.

Lampion maken

Op 5 oktober 2019 tussen 10.00-12.00 kun je samen met een ouder/begeleider een lampion komen maken in het restaurant van de Hoogstraat revalidatie, Rembrandtkade 10 in Utrecht. Het is een workshop door beeldend kunstenaars Laura Groeneveld (Sharing Arts Community) en Eefje Schouteten (werkzaam bij Ateliers de Wijde Doelen van Reinaerde). Deelname aan de workshop is gratis, inschrijven is wel nodig. Er is beperkt plek.

Workshop muziek

Op 2 november 2019 10.00 – 12.00 door Esther Pantekoek van de MuziekFabriek, in het restaurant van de Hoogstraat revalidatie. Esther is een ervaren muziekdocent, ook in het speciaal onderwijs (waaronder mytylschool De kleine Prina). De kinderen en hun familie worden wegwijs gemaakt in het repertoire van de Sint Maarten Parade. Voor alle kinderen wordt gezocht naar een manier om zich te laten zien en/of horen.

Meedoen?

Wil je meedoen, geef je dan op door voor 1 oktober te mailen naar elfpuntelf@gmail.com. Vermeld of je meedoet aan alle drie de evenementen of alleen de workshop lampion, workshop muziek of de Sint Maartenparade. Vermeld je naam, leeftijd, het aantal personen dat meekomt en je telefoonnummer.

Programma:

Lampion maken 5 oktober, 10.00-12.00 uur, De Hoogstraat, Utrecht, Workshop Muziek 2 november, 10.00-12.00, De Hoogstraat, Utrecht
Start parade 9 november 18.30 uur, nabij Mariaplaats Utrecht.

Nieuwsgierig? In 2016 liep Stichting ZeP samen met de Dr. Bosschool mee. In de filmimpressie hoor en zie je ons vanaf 28 seconden vanaf het begin. Ook in 2017 liepen kinderen met ZeP de Sint Maartenparade. In  2018 stonden we bij de Geertekerk om de tocht te bekijken én mee te zingen.

Racerunner Battle

Op 21 juni 2015 organiseerde ZeP als onderdeel van de Grand Départ in Utrecht dit evenement. Kinderen met een handicap in welke vorm dan ook reden op racerunner, rolstoel of handbike een parcours op atletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht. Met de camera op het stuur filmden de kinderen hun eigen koers.

Het resultaat is te zien in een film die voor de eerste keer wordt vertoond op 14 oktober tijdens het Storytelling Filmsymposium in Beeld en Geluid (Hilversum)

De racerunner Battle en de film zijn mede mogelijk gemaakt door het KF Hein Fonds en het Revalidatiefonds

Storytelling Filmsymposium

Op 14 oktober was in Beeld en Geluid een Symposium over de inzet van film als ondersteunende communicatie voor kinderen niet of moeilijk spreken.

Tijdens het symposium kwamen de kinderen en jongeren zelf aan het woord, met name in films die ze zelf gemaakt hadden. Ook de leerkrachten en logopedisten die met hen werken, filmmakers en wetenschappers presenteerden zich. Het project ‘Mijn film, Mijn verhaal´  was de inspiratiebron voor het evenement. Een van de vertoonde films is van de Racerunner battle van 21 juni, georganiseerd door Stichting ZeP.

Een uitgebreid verslag is te lezen op de site van Mediawijzer.net